Friday, March 18, 2011

Husvagnssemester

Den här bodyn har legat och väntat i garderoben ett bra tag nu. Den var den första bodyn som jag sydde med min overlock som jag fick i november. (Världens bästa födelsedagspresent från världens bästa kille!) Byxorna är lite nyare, de syddes eftersom paret i en storlek mindre varit så användbara - bäst att sy ett par likadana i nästa storlek tänkte jag.

Mönster:
Body: Ottobre 5/2006 stl 62 rakt av.
Byxor: Ottobre 5/2006 stl 56, men jag hoppade över sömsmånen på bredden för att få en lite smalare modell, och så gjorde jag mudd nertill istället för fåll.

Material:
Husvagnssemester i jersey från JNY design
Röd interlock till kantband, också JNY
Röd velour och muddväv från Jofotex

Plus:
Så fina tyger!! Jag ser fram emot att börja använda det här setet. Den röda velouren är verkligen härlig, särskilt såhär innan den tvättats en massa tillsammans med annat färgglatt - byxorna i stl 50 som är välanvända har fått en betydligt mörkare nyans.

Minus:
När jag sydde bodyn var jag väldigt ny på det där med overlock, och lyckades göra ett stort hål under ärmen på bodyn. Den gick inte att rädda, så det var bara att slänga alltihop och göra en ny från scratch. Inte kul när det händer på sista sömmen! Jag hade spenderat hela dagen med den där bodyn, men jag lyckades få till en ny likadan samma kväll, så kunde jag i alla fall gå och lägga mig nöjd. Och jag har aldrig gjort om samma misstag, nu vet jag vad de där knivarna kan ställa till med.
Knepigt också med Ottobres storlekar, bodymönstret stämmer någorlunda med "köpekläder", men byxorna är stora i storleken tycker jag.

2 comments:

 1. Nej, vad synd att det första försöket gick sönder! Nr 2 blev ju urtjusig dock. Verkligen härlig djupröd färg på brallorna också.

  Jag gör alltid fel när jag skall knäppa pyjamasknapparna, så jag kan bara tänka mig hur svårt det är att sätta dit dem!

  Förstår varför lilla Selma inte vill släppa sin fina mamma.

  ReplyDelete
 2. Vilket härligt set!
  Jag känner igen mig i så mytcket av det du skriver! Klippte sönder ett par i princip färdigsydda byxor med overlocken. Men jag gjorde heller aldrig om det...

  Och Ottobres mönster är lite stora ibland, tycker jag också.

  ReplyDelete