Monday, March 28, 2011

Expressbody!

Den här bodyn sydde jag medan S sov ett enda sovpass! Visserligen ett ganska långt sådant, en och en halv timme, men det måste ändå vara någon form av hastighetsrekord för mig. Vi skulle på fyraårskalas och jag ville gärna sy en ny kalasoutfit till lillan, men det hanns aldrig med. Men så kom det där långa sovpasset precis en och en halv timme innan kalaset skulle börja - och optimisten i mig satte genast saxen i tyget! Egentligen hade jag planerat att sy något i mitt nyköpta deerdot-tyg, men det var inte struket så det fick jag prioritera bort - effektivt skulle det vara. Maximalt effektivt hade det varit att sy något i brunt eftersom alla maskinerna hade brun tråd i, nu slösade jag lite tid på att trä om overlocken - men jag hann!
Lite extra tid tog det också att välja kantband, jag har skurit till så många i nya fina färger. Till slut blev det pastellchocken som segrade, det blev så vårigt och perfekt för barnkalas.
Egentligen har lilla S fullt tillräckligt med kläder just nu, så för att motivera detta nya plagg förlängde jag ärmarna och även själva bodyn en aning för att sträcka ut användningstiden. Ofta tycker jag S växer ur ärmarna först.

Mönster:
Ottobre 5/2006 stl 56, aningen förlängt, samt lite djupare i halringningen. Nu fick jag äntligen tillfälle att prova den djupare halsringningen direkt, men det är svårt att säga om det blev någon förbättring eftersom bodyn är lite för lång för S så den korvar sig ändå.

Material:
Cerise molninterlock och isturkos tunn interlock från JNY design.

Plus:
Jag hann! Lilla S var så fin så fin på kalaset, som en liten godisbit. Och alla tryckknapparna sitter rätt, trots att jag skyndade mig som bara den när jag satte dit dem.

Minus:
Jag är inte riktigt nöjd med tyget. Det är ju superfint förstås, men extremt tjockt även för att vara interlock tycker jag, vilket gör att det inte blir så mjukt och följsamt, och därmed lätt lite korvigt särskilt på en liten bebis. Jag har en annan färgställning av molntyget i jersey, men det tycker jag istället är lite stelt och skrynkligt, trots att det är tunt.

No comments:

Post a Comment