Thursday, July 17, 2014

Sytt ett retro spjälskydd

Här fortsätter bebisfixandet in i det sista. Ett spjälskydd har jag velat sy länge, de som finns i affären är sladdriga, fula och/eller dyra. Men såna där projekt som kräver lite extra tanke och som man inte vet om de kommer lyckas eller ej, de kan sitta långt inne. Precis så var det med spjälskyddet - egentligen blev det inte roligt förrän det var klart och faktiskt lyckat. Nu kan jag slappna av, inga fler "måsten" återstår.

Jag är väldigt svag för retroprylar, så det var självklart att sy spjälskyddet av ett retro påslakan, som jag köpt (inte fyndat) på tradera. Fyndar påslakan gör jag i mina föräldrars garderob, ska det vara något från tradera brukar det blir dyrt. Men fint! Jag älskar den här färgkombon, brunt, orange och rosa. Blommorna är supersnygga, och dessutom finns det roliga nyckelpigor för bebisen att så småningom upptäcka.
Inuti spjälskyddet finns det 2 cm tjockt skumgummi, stabilt och bra. Jag sydde skyddet i fyra separata delar, så att man lätt kan ta bort en långsida när barnet blivit så stort att man tar bort en sida på sängen. Såna spjälskydd verkar inte finnas att köpa, så det blev en extra bonus med att sy själv!
Nu återstår att se om bebisen vill ligga i sin säng - S började använda denna spjälsäng när hon var 3 år :-) Men om det blir så går det i alla fall bra att använda spjälskyddet med en sida borta från sängen.

Mönster
Nej! Men kortsidorna är 60 * 28 cm och långsidorna 118 * 28 cm.

Material
2 cm tjock skumgummi från Åhléns. Brun snedslå (knytband) från Stoff och stil. Tyget är ett gammalt påslakan.

No comments:

Post a Comment