Monday, July 14, 2014

Omklädd babysitter!

Den här babysittern fick vi av en kompis när S var nyfödd, men då var den klädd i ett mörkblått tyg med vita nallar i bästa 90-talsstil. Inte min grej, men sittern blev flitigt använd ändå, S gillade verkligen att sitta i den. Till den här bebisen har jag drömt om att jag skulle lyckas klä om den, men tänkte att det nog var svårt. Sen tog jag mod till mig, och här är den nu! En härlig retrodröm i gult!
För att göra mönstret använde jag mig av ett gammalt lakan som jag bredde ut ovanpå babysittern och ritade längs kanterna, klippte och donade. När jag sedan hadde mitt färdiga mönster kliptte jag ut delarna i det riktiga tyget, nämligen ännu et återbrukat retro påslakan som jag fått av min mamma, helt oanvänt och alltså stadigt och hållbart. Först sydde jag sittbiten i enkelt tyg, men det blev lite för töjbart så jag sydde en nu i dubbelt tyg som kändes riktigt stadig, och dessutom blev det ju mycket finare på baksidan när tygets rätsida syns där också. Finare än originalklädseln som hade något vitt mellanlägg på baksidan. 

Tyvärr fanns det ingen fin matchande rem att köpa, bara den här gråa eller en väldigt plastigt vit variant, så det fick bli grått. Det matchar ju i alla fall metallen, och det känns bra med en ordentlig rem som går hela vägen runt bebisens rygg, och så ett rejält spänne om man någon gång behöver öppna (det gjorde vi nog aldrig med S).

Det känns toppenkul att jag lyckades med det här projektet! Både jag och mannen tvivlade, men det gick faktiskt hur lätt som helst. Dessutom blev det ju så mycket finare än det där nalletyget. Hurra!

Mönster
Använde ett gammalt lakan för att rita av den första klädseln. Ett alternativ hade ju varit att sprätta upp den gamla klädseln och sen rita av delarna, men jag vågade inte riskera att stå helt utan fungerande klädsel. Nu har vi ju en i reserv.

Material
Gammalt påslakan. Nylonrem och spänne från Stoff och Stil.

1 comment: