Saturday, May 31, 2014

Babynest av retro påslakan

Jag har sytt ett babynest! Till S hade vi inget sådant och vi saknade det inte heller (kanske för att hon ville bli buren hela tiden?), men med en storasyster i närheten kan det nog kännas tryggt att kunna lägga bebisen i något som har en liten kant. Dessutom ska ju bebisar gilla att ha det lite trångt, och i början kan man nog ha nestet i vagnens liggdel också - den är ju helt gigantiskt för en liten nyfödd.

Från början hade vi tänkt köpa ett nytt babynest, men de är verkligen dyra och kan bara användas precis i början. Dessutom ser de inte så spännande ut, bara enfärgade. Istället inhandlade jag ett mönster från stoff och still (25 kr), snedslå, snöre och snörstopp (46 kr) samt plattvadd (60 kr). Tyget är ett påslakan med enfärgad baksida och blommig framsida som jag haft hela livet - det fanns hemma när jag var liten, sen tog jag det med mig när jag flyttade hemifrån och använde som picknickfilt under många många år, tills det fick hål och blev så slitet att det förpassades till en låda. Det är väldigt urtvättat i färgerna, och mjukt! Perfekt för en liten bebis, inga konstiga kemikalier kan finnas kvar. Sammanlagd materialkostnad är alltså 131 kr, istället för 849. Fint är det också! Och dockan verkar ju trivas :-)


Mönster
Babynest från Stoff och stil. Efter tips från försäljaren på Stoff och stil använde jag 160 cm plattvadd istället för 120 cm som det stod i mönstret, och det var tur att jag fick det tipset, annars hade kanten blivit alldeles för sladdrig.

Material
Återbrukat påslakan. Övrigt från Stoff och stil.

1 comment: