Saturday, January 26, 2013

Till mig igen

Nu har jag gjort ett nytt försök med Onion-klänningen. Den här gången i en mindre storlek, som passar perfekt! Det somriga tyget gjorde att jag valde kort ärm, den här blir toppen att ha i vår och sommar. Därmed inte sagt att jag tänker vänta tills dess, det behövs glada färger på vintern också. Jag hade ingen interlock i lämplig färg att kanta med, så jag försökte mig på att kanta med samma tyg som resten av klänningen. Gaaaah vad det rullade sig, det nedrans jersey-kantbandet. Först var det omöjligt att skära till det jämnt eftersom det bara rullade sig under linjalen, och sen fastnade det i bandkantaren hela tiden, trots ihärdigt påpassande. Sömmen blev väldigt konsig, det matades liksom inte fram ordentligt så att stygnen blev superkorta, och på baksidan ser det ut som ett skatbo, men sömmen är ändå elastisk så jag orkade inte sprätta. Hoppas det håller! Det ser i alla fall snyggt ut på utsidan.

Mönster
Onion 2035

Material
Rosa jersey med marguerite, från Stoff och Stil.

8 comments:

 1. Så himla snyggt! och bekvämt :)

  ReplyDelete
 2. Klänningen är jättefin och du i den!

  ReplyDelete
 3. Wow! Jag slutar aldrig förvånas över din talang.

  ReplyDelete
 4. Superfin!! har mönstret men inte hunnigt sytt ännu, hur är storlekarna ?

  ReplyDelete
 5. Tack snälla ni för kommentarerna!

  Angående storleken tror jag det bästa är att lita på "Overvidde"-måttet, det är det som spelar någon roll i den här modellen, och på mig stämde det bra. Det var när jag valde storlek efter min runda mage som det blev fel :-)

  ReplyDelete
 6. Vad snygg!! Otroligt fin verkligen! När kan man lämna in beställningar ;) Kram (jag ska försöka svara på mailet nu i veckan!)

  ReplyDelete
 7. Så fin! Tyget var verkligen fint och så bra den sitter på dig! Angående att jerseyn rullar sig, rullar du upp den på en spole först innan du leder in den i bandkantsren? Då brukar det inte rulla sig.

  ReplyDelete
 8. Jättefin klänning! Så enkel med samtidigt mycket smickrande modell! :)

  ReplyDelete