Monday, December 26, 2011

Blandade stereotyper

I affären brukar man få välja pojkigt, flickigt eller neutralt, men inte blandat. Därför tycker jag den här tröjan blev extra kul blått med bilar OCH cerise kantband.

Det är första gången jag syr en tröja till S, tidigare har det varit bodys för hela slanten. Mönstret är Meedoms raglantröja, och så fick det bli knäppning i ena raglansömmen. Jag var lite orolig för om jag skulle klara att få till det fint, men det gick som en dans! När jag kom till fållen i tröjans nederkant gick det dock inte lika bra. Jag valde hushållsmaskinens bindsöm för att få lite elasticitet, men det blev jättebubbligt. Vet inte vad jag ska göra åt det, jag tycker jag har optimerat maskinens inställningar för elastiska tyger, med lågt pressarfotstryck. Hur som helst syns inte bubbligheten när tröjan sitter på! Och om jag stör mig för mycket på bubbliga fållar kanske jag "måste" skaffa mig en coverlock ;-)

Mönster:
Raglantröja form 1, Meedom, stl 74 (motsvarar en normal till stor 80 tycker jag)

Material
Jersey med bilar från Znok.
Cerise interlock från JNY design

3 comments:

 1. Hej!

  Nu har jag läst igenom hela din blogg, och det var en riktigt trevlig bekantskap! tycker du skriver så bra, och så gillar jag när man kommenterar och utvärderar mönster man har testat. Så mycket fint du har sytt! Nu hamnar du på min bloglovin-lista :)

  ReplyDelete
 2. Superfin! Tycker oxå det är skoj att blanda det stereotypa! Min lillkille får mycket kläder i rosa/lila toner. tycker det är roligt och se folks miner när de förstår att han e pojk! :-p
  Förresten, är inte biltyget från znok?
  /Kicki

  ReplyDelete
 3. Anna: Oj så roligt att höra, nu blev jag väldigt motiverad att fortsätta blogga! Tack!!
  Kicki: Vad kul! Det är ju roligare om man kan ha både pojkigt, flickigt och allt däremellan istället för att begränsa sig till bara det neutrala. Och hoppsan, visst är biltyget från Znok. Nu har jag rättat till det.

  ReplyDelete