Sunday, June 5, 2011

Oh deer...

Äntligen något nytt sytt kan man tänka, men det här var inget roligt syprojekt, allting strulade. Det var förstås därför det tog så lång tid. Tyget hade jag verkligen sett fram emot, och kanske var det just därför det faktiskt blev en besvikelse. Rådjuren är ojämna i kanterna, och själva tyget är lite ojämnt i sin struktur, med områden där trådarna liksom verkar tjockare? Och så är det så tunt att det blev svårt att sy i tycker jag. Uggletyget som jag beställde samtidigt var ju däremot en ritkig fullträff, så det jämnar väl ut sig.

Mönster
Body med kuvertringning stl 68 från Ottobre 5/2006

Material
Jersey "deer" från Znook
Gul interlock från JNY

Plus
Ja det skulle väl vara att den äntligen är färdig...

Minus
Det mesta. Kantbanden bubblar sig, sömmarna blev fula, den gula tråden matchade inte kantbandet ordentligt, ena ärmslutet blev ojämnt, ja inget blev riktigt på topp. Dessutom hade jag klantat mig när jag ritade av mönstret och ritat av fel ärm, så ärmarna var alldeles för stora och passade inte alls i ärmhålen. Jag fattade ingenting och fick ta ett par veckors paus med sömnaden innan jag äntligen tog mig för att kolla upp mönstret och upptäckte misstaget. Sen var det ju som tur var lätt att klippa bort lite av ärmarna så att det ordnade sig. Men nej, den här bodyn var inte rolig att göra.

2 comments:

  1. Kul att halka in på en blogg med någon som sytt ungefär lika länge som jag och som syr liknande saker. Jag kom också igång på riktigt när jag sydde till min första lilla bebis och är helt fast och övar för fullt så fort jag får ork.

    Det där deer-tyget är jag ledsen för att jag missade (men det skall tydligen komma in igen). Tråkigt att det blev så knasigt med sömnaden av det, men det är så bra att läsa om andras erfarenheter. Så jag uppskattar alla som skriver både ris och ros om saker och ting.

    ReplyDelete
  2. Jag såg här nedan att du brukar stryka tygerna innan du syr i dem (samtidigt som jag läste här att det blivit snett i deer-dot). Jag brukar faktiskt inte stryka tygerna alls av den anledningen utan bara tvätta dem helt enkelt. Det är så svårt att få det att töja sig jämt i strykningen har jag märkt. Jag vet inte om det bara är jag som är dålig på att stryka, men vid de tillfällena jag försöka stryka har det gått åt skogen med mönsterpassningen när jag sedan försökt sy.

    ReplyDelete