Friday, February 20, 2015

Två bodies till priset av ett fingerDe här två bodysarna (ahhh språklig dekadens) klippte jag till för länge länge sen. Jag tog i med storleken också, de skulle vara att växa i. Sen låg de bara där. I ett par månader skulle jag tro. Det började bli bråttom, lilla E växte så det knakade. Och så uppenbarade sig tillfället! S var hos en kompis, E var ute i vagnen med pappa. Jag hade sytid fram tills de kom hem igen, för då sover hon i syrummet (förstår ni varför jag har ont om sytid?).

Jag började sy, men fick slut på rött kantband! Fram med rullkniv och skärmats. Kniven var slö! Fram med nytt blad, skruva och greja, snart kommer de hem! Men vad konstigt det ser ut, jag får trycka till lite här... AAAAAJ. Det supervassa nya bladet åkte rakt in i toppen av vänster pekfinger. Eftermiddagen spenderades först i telefon med 1177, sen på vårdcentralen och till sist på akuten. Fingret limmat och i bandage i en månad, inklusive julen. Till sist lyckades jag sy klart bodysarna (se ovan), men fingret blir visst aldrig som vanligt igen, jag har förlorat lite känsel i fingertoppen.

Visst blev det fina kläder, men jag tror nog inte de är värda priset av ett finger åndå. Särskilt som de bara precis passar, och snart blir urvuxna. Hädanefter får jag ta det lite lugnare, det blir nog mer sytid så småningom!

Mönster
Warmly wrapped stl 62 från Ottobre 6/2013.

Material
Jersey med landskapsmönster, Jofotex.
Jersey "Varieté" från Liandlo, design av Ingela P Arrhenius.
Röd interlock från JNY.


No comments:

Post a Comment