Saturday, November 8, 2014

En liten kofta

Jag har stickat en liten kofta! Till S stickade jag också en, och man vill ju inte att det ska bli orättvist direkt. (Fast det har det förstås redan blivit massor av gången. Det värsta exemplet är namnsdagarna: S första namnsdag firades med tårtkalas och presenter. Första namnsdagen för E, ja den... glömde vi bort och läste i tidningen dagen efter att hon haft namnsdag. Hoppsan! Nästa år blir det bättring.)

Åter till koftan. Den är stickad uppifrån och ner i ett enda stycke. De enda sömmarna finns under ärmarna. Jag är verkligen inget proffs på att sticka, så det blev nog inte precis som i beskrivningen, men nära nog i alla fall. Det tog sin lilla tid - först gick det snabbt, sen kom jag till ett moment jag inte riktigt visste hur jag skulle göra, så då sköt jag upp det ett par månader. Så tog jag tag i det där svåra, och stickade vidare till nästa knepiga moment, etc etc. Och till sist, när det var hög tid att börja använda den, blev den färdig. Den är väldigt mjuk och skön i finaste baby-alpaca och silke, och E har haft mycket användning för både denna och den gröna jag stickade till S under denna långa, varma höst.

Mönster
Från "Babystickning på stickor 3" av Lene Holme Samsøe. Storlek 0-3 månader. Passar utmärkt nu när E är snart 4 månader.

Material
Drops baby alpaca silk i färgen ljung.
Knapparna kommer från min favoritblus som tyvärr blivit helt utsliten... Kul att knapparna kommit till användning i alla fall!

No comments:

Post a Comment