Monday, June 9, 2014

Stor och liten

Allting är relativt inser man när man ser de här två plaggen. En liten t-shirt till en liten treåring blir plötsligt helt gigantisk bredvid ett bar bebisbyxor i stl 50. Är bebisar verkligen sådär små? Är min S verkligen sådär stor?

Tyget kommer från Stoff och stil och är mjuuuukt. Jag köpte en liten bit som skulle räcka till en t-shirt, och det gjorde den. Sedan fanns det en liten fånig ruta tyg kvar - knappt lönt att spara men ändå för stor för att slänga. Jag har en särskild låda för sådana bitar och den börjar bli full. Därför bestämde jag mig för att sy något av den här biten med en gång - och det enda den räckte till var ett par riktigt små byxor. Jag skulle bara sy ihop dem lite snabbt, det är ju så enkelt och bla bla bla, och naturligtvis blev det fel. De två bakbensbitarna syddes ihop till det ena benet och de två frambensbitarna blev det andra benet. Sen sydde jag på muddarna (pilligt när de är så smala!) och när de två byxbenen sedan skulle sys ihop upptcäkte jag misstaget. Men det är väl inte så noga med passformen på en sån där liten som bara ligger ner? Jag jämnade snabbt till byxorna upptill med saxen och sydde en kanal till resåren som om ingenting hade hänt. Tror varken bebisen eller någon annan kommer märka något, och jag gillar INTE att sprätta.

Nu har jag alltså syskonmatchat igen, fast jag trodde att jag inte skulle. Men vilket praktiskt sätt att använda upp en hel tygbit! 

Mönster
Variant av Little Lamb, stl 98, Ottobre 4/2012.
Byxor "giant triangle", stl 50, Ottobre 6/2013.

Material
Rosa jersey med djur och röd muddväv från Stoff och Stil. Röd interlock från JNY.

No comments:

Post a Comment