Sunday, February 23, 2014

Repetition är kunskapens moder

En kompis har nyss fått en bebis och jag bestämde mig för att sy en omlottbody som present. I Ottobre 6/2013 fanns ett nytt mönster på omlottbody som jag gärna ville prova, eftersom jag aldrig var särskilt nöjd med det mönster jag använde när S var liten.

Sömnaden gick bra, även om det är rätt så pilligt med alla förstärkningsbitar som ska strykas fast för att fästa knapparna i, och kantbandet som ska svängas i de allra omöjligaste vinklar. Allt gick ändå ganska så smidigt, och jag hade bara en av sidsömmarna kvar när jag upptäckte att tryckknapparna som jag satt fast i förväg på framstycket var av fel sort. Och satt åt fel håll. Två fel som inte alls tar ut varandra... Alltså fick jag sprätta bort alla 10 km kantband (ok, inte riktigt så långt, men ändå oerhört långt för att vara ett kantband), och sprätta loss framstycket, klippa till ett nytt framstycke, klippa till och stryka på nya förstärkningsbitar, klämma fast nya tryckknappar av rätt sort åt rätt håll, sy fast det nya framstycket på bodyn, trä in en ny remsa i maskinen och kantbanda alla omöjliga vinklar en gång till, och så äntligen sy den där sista sömmen och sätta fast resterande tryckknappar, av rätt sort och åt rätt håll (puh!).

Jag har i alla fall övat mig väldigt grundligt på att sy en omlottbody, och det blev ju hemskt gulligt med det här landskapstyget på ett så litet plagg. Nu ser jag fram emot en recension av modellen! För att vara en stl 56 tycker jag den ser ganska stor ut, vi får se vad den lilla nyfödda tycker.

Mönster
Omlottbody "warmly wrapped", stl 56, Ottobre 6/2013.

Material
Jersey med landskap från Jofotex, tunn röd interlock från JNY.

No comments:

Post a Comment