Saturday, July 6, 2013

Blogginlägg #100: Nytt klänningsmönter plus en uppfinning!

Otroligt nog är detta inlägg nummer 100 i denna syblogg. Tänk vad många plagg jag måste ha sytt! Fler än 100 i alla fall. Dessutom har bloggens besökarantal nyligen passerat tjugo tusen! Jättekul!


Detta firar jag med att prova ett nytt klänningsmönster: Onion 2017. Det är som en lyxversion av 2035 tycker jag. Samma grund men fler detaljer. Första försöket gjorde jag i ett testtyg, alltså ett tyg som jag köpt för att kunna slösa lite med. Det är fint, men inte så fint att jag skulle bli jätteledsen om klänningen blev misslyckad. Nu blev den inte misslyckad, utan riktigt fin tycker jag! Jag trivs i modellen, särskilt ärmarna är en stor förbättring jämfört med när man syr en kortärmad variant av 2035.

Jag har ju tidigare klagat på hur svårt det är att kanta med jersey, och fått tips om att rulla upp kantbandet på en rulle. Jag har också sett olika lösningar på andra sybloggar, och inspirerad av allt detta byggde jag ihop "uppfinningen" nedan:

Kantbandet har jag rullat upp på en overlocktrådrulle som har lite tråd kvar (jag hade ingen tom). Denna har jag satt på en av mina egna gamla leksaker, perfekt anpassad för ändamålet. Sen har jag satt den på en burk för att få upp den i lagom höjd. Detta funkade perfekt!

Mönster:
Onion 2017

Material:
Randig jersey från Stoff och stil

1 comment:

  1. Jag tycker att klänningen är jättefin! Mindre nattlinne varning än på 2035. Jag blev väldigt sugen på att köpa det själv faktiskt!

    ReplyDelete