Friday, May 3, 2013

Två sommarklänningar

 När jag väl kommit igång att sy lite igen gick det undan. Två sommarklännignar har det också blivit! Den första sydde jag mest för att testa ut modellen, som är ett hopkok av diverse mönster och egenpåhitt. Livet är ursprungligen en långärmad tröja utan knäppning från Ottobre, och kjolen är från Meedom, men jag har lagt till 10 cm och rynkat. Klänningen sitter fint på S, så det kan nog bli fler av den här modellen. Tyget är från Jofotex, och egentligen ville jag ha det med gul bakgrund, men det var förstås slut när jag beställde så det fick bli den här varianten istället. Med cerise kantband och rynk i kjolen blev det väldigt sockersött, jag är inte säker på att jag valt den här klänningen om jag sett den i en butik. Men nu har vi den och den kommer säkert bli flitigt använd!


Klänning nr två sydde jag även den mest för att prova ett mönster. Det är ungefär samma som singoallaklänningen jag sydde förra året, men jag har förlängt och ställt ut ärmarna. Jag är inte helt nöjd, halsringningen ska nog vara lite större på en singoalla för att det ska bli fint, och kanske gör det sig bättre med kort ärm? Det blir till att experimentera mer! Den här molnklänningen blir i alla fall skön att ha på sig en varm dag när de små armarna behöver skyddas från solen.

Mönster:
Muffinsklänning: Mix av Little Lamb raglantröja (Ottobre 4/2012) och Meedom samt egna påhitt.
Molnklänning: Ursprungligen Meedom form 1, men nu är nog alla linjer nya så man kanske kan kalla det för ett eget mönster?

Material
Muffinsjersey från Jofotex, molnjersey från JNY.

No comments:

Post a Comment