Monday, March 18, 2013

Bara lite misslyckad


Det här härliga frottétyget med hästar har legat till sig i skåpet ganska länge, tills jag äntligen bestämde mig för att sy en sommarklänning av det. Resultatet blev både bra och dåligt. Om vi börjar med det dåliga: Knapparna i sprundet hamnade fel, den översta kom alldeles för långt upp så om man knäpper den blir halshålet för litet och drar snett. Dessutom hamnade visst hela tyget lite snett på framstycket. Det har jag dock inte lagt märke till förrän nu när jag sitter här och stirrar på fotot så det kanske inte märks så mycket... och det där med en oknäppt knapp i halshålet kanske kan bli en fin detalj? Man kanske kan lura i någon att det var meningen? Vi låtsas det, för jag vill ju att de fina hästarna ska få komma ut i solen någon gång.

Material:
Hästfrotté från Strömming. Gul interlock från JNY.

Mönster:
Meedom form 1, stl 86 (stor storlek, motsvarar stl 92).

6 comments:

 1. Jag tycker iallafall att den var jättefin, oknäppta knappar är ju inte fel, det finns ju på massor av köpeplagg med... Fränt tyg också!

  ReplyDelete
 2. Jag tycker också att den är superfin ändå! :) Det där frottétyget är ju bara för härligt!

  ReplyDelete
 3. javisst kan en oknäppt knapp vara en fin detalj :-) Jättefin klänning! Min dotter ville älskat tyget, jag har inte sett det i Norge...

  ReplyDelete
 4. Ajaj! Jag skulle också strunta i knappen och använda den ändå! :-) Härlig klänning och härligt tyg och frotté är så skönt på sommaren. Önskar jag hade haft en bit av det jag också. Hade sytt en klänning på stört!

  ReplyDelete
 5. Åh jag älskar det här tyget och har precis sytt en liten jacka i det. Det är lite svårsytt tycker jag, men ack så fint och det blev ju en underbar klänning! När jag har satt knappar fel brukar jag använda en tång och trycka ihop knappen på sidorna tills de lossnar.

  Gillar verkligen dina onion-klänningar och önskar jag hade tid till ett sådant projekt men just nu hinner jag bara sy småsaker på rutin känns det som.

  ReplyDelete