Tuesday, August 7, 2012

Höstklänning med äpplen

 Det här tyget är verkligen härligt retro, och passar perfekt nu till hösten. Jag kan verkligen längta efter svenska höstäpplen!
Den här klänningsmodellen har jag klurat på ett tag. Jag ville ha en klänning med sprund som var lätt att kanta med bandkantaren. Dessutom är det ju svårt att få till dekorsömmar i alla fyra raglansömmarna om man vill kanta med bandkantaren (kokalal har ju visat hur man kan göra i en tutorial men jag har inte lyckats få till det snyggt när jag provat). Då föddes idén till den här modellen. Man kan sy dekorsömmar i alla raglansömmarna först, och sen kanta! Dessutom får man ett bra sprund på köpet. Rynket i kjoldelen gör den ju lite extra tjejig, det kan hända att jag hoppar över det nästa gång för att få en lite enklare modell, men jag är nöjd med den här!
Jag sydde faktiskt två stycken likadana. Den på bilden är till S, den andra, som har dekorsömmar och 3 cm längre ärmar, är till en tvååring vi känner. Hoppas båda barnen ska bli nöjda! Det tar nog en stund innan S har växt i den, men det är väl länge kvar till hösten, visst?
Bakstycket fick också rynk.

Mönster
Eget baserat på Meedom raglantröja form 1, stl "86" (motsvarar en normal, eller kanske lite stor, stl 92).

Material
Äppeljersey från Jofotex, röd interlock från JNY.

No comments:

Post a Comment