Sunday, May 27, 2012

Premiär

Ja här är det många premiärer på en gång. Det är första gången jag provar den här modellen, och för att göra det blev jag tvungen att sy en rynktråd för första gången. Som ni (förhoppningsvis) ser gick det bra med rynktråd, man måste inte ha framilonband som mönstret föreslog.
Fickorna hamnade ganska snett, jag förstår inte hur man ska förhindra att de glider hit och dit medan man syr. Då hade jag ändå pressat på totally stable på kjoldelen, och nålat ordentligt, samt minskat rejält på pressarfotstrycket. Ändå blev fickorna slumpmässigt utplacerade på klänningen... Nästa gång jag syr den här modellen hoppar jag nog över fickorna faktiskt. Tunikan blev i alla fall väldigt fin på! Det är roligt med ett lite mer arbetat plagg. Dock tyckte jag att halshålet blev lite väl tight med den här varianten av falsk kuvertringning (det ser bara ut som en kuvertringning, överlappet är fastsytt i framstycket längs kantbandet), nästa gång gör jag en riktig kuvertmodell istället. Stay tuned, snart kommer en sån variant!
Och just det, premiärer var temat. Det är även första gången jag syr i det här muffinstyget. Jag har tyckt att det är lite för blekt, och inte varit sugen på att sy något av det. Men nu åkte det fram eftersom det fanns en överhängande risk att projektet skulle misslyckas, med rynktråd och allt. Nu lyckades det trots allt, och muffinstyget blev lite livligare med det bruna kantbandet till. Dessutom är det underbart mjukt, och S gillar sina "mo-hmi" (muffins).


Mönster:
"Mail express" tunika från Ottobre nr 1/2012.

Material:
Muffinsjersey från Stoff och Stil, mörkbrun interlock från JNY.

1 comment:

  1. Jag tycker att klänningen blev superfin! Sydde en av den modellen igår faktiskt :)

    ReplyDelete