Saturday, March 24, 2012

Två klänningar med jeansleggings

Jag har insett att det är rätt så praktiskt med klänning, särskilt när man inte lärt sig gå än och det lätt blir en glipa mellan tröjan och byxorna. Med klänning blir det glipfritt! Först ut är en klänning i det härliga elefanttyget från Michas Stoffecke:


Det tog slut hos mjuka tyger innan jag hann beställa en bit, och jag grämde mig länge, ända tills det dök upp hos mjuka tyger igen! Då var jag snabb på knappen och beställde omedelbart hem en meter.
När jag ändå hade maskinen trädd med cerise tråd fick det bli en klänning i tyget med rymdapor också. Det hade jag bara en halvmeter av, och hade planerat en tröja, men halvmetern utnyttjades mycket bättre med en klänning så så fick det bli. Den här gången helt utan sprund. Hoppas den går över huvudet ändå! Nu när jag syr fast kantbanden med Covern istället för vanliga maskinen blir ju kantbanden mycket mer elastiska så jag hoppas på det bästa.


Till detta behövdes matchande tights. Strumpbyxor gillar jag nämligen inte, det blir halt och opraktiskt. Bättre med bara fötter eller halksockor. Ett par leggings fick det därför bli i min nya jeansfärgade jersey, också den från mjuka tyger. Fin att se på, svår att sy i. Den är så tunn att den rullar sig extremt mycket, och försöker man stryka blir det bara värre. Det tillklippta tyget var som en hoprullad tygkorv, men det blev ett par brallor till slut. Cerise sömmar fick det bli, för att matcha extra fint skulle jag vilja säga, men sanningen är att jag inte orkade trä om maskinen med nån mer neutral färg. Nu får de här leggingsen höra till de två nysydda klänningarna, och matchigt och fint blev det ju onekligen.


Mönster:
Raglantröja form 1, Meedom, omgjort till klänning. Kokalals snabbsprund på elefantklänningen.
Byxor form 0, Meedom, med lite lägre midja än i mönstret.

Material:
Elefantjersey från Michas stoffecke, köpt hos mjuka tyger.
Jersey med rymdapor samt jeansjersey, också mjuka tyger.

1 comment:

  1. Ooo du måste börja sy lite vuxet också! Jag vill gå omkring i rymdapor och rosa elefanter.
    Suuuperfina!!

    ReplyDelete