Wednesday, February 1, 2012

Ny maskin!


Nu har den kommit, min Elna444 coverlock! Precis samma maskin som Janome Coverpro 1000cpx, men med lite mer blått på framsidan :-)
Jag hade tänkt beställa den billigt från England, men se det gick inte längre. Janome har satt stopp för alla leveranser från England till Sverige av alla Janome- och Elnaprodukter. Snopet, för i Sverige skulle det bli flera tusen dyrare med de tillbehör jag tänkt mig. Men så mailade jag Skövde symaskiner och frågade om jag kunde få ett bra paketpris på Elna444, fållguide, clearviewfot och bandkantare, och det kunde jag, nästan lika billigt som England! Hurra!!!

Nu har maskinen kommit och jag har hunnit provsy i några överblivna tygbitar. Jag har inte vågat trä om den ännu, eller skruva bort någon nål, men snart får jag väl ta tjuren vid hornen. Jag har ett ufo som ligger och väntar på en fåll, och nu ska det minsann fållas så det står härliga till! Maskinen har gett ett bra första intryck, den känns stabil och kvaliteten känns mycket bättre än min overlock (Hobbylock 2.0). Förhoppningsvis återkommer jag snart med något färdigt alster :-)

2 comments:

  1. Oooooo vad kul!! Hurra för paketpris!

    ReplyDelete
  2. Hej! Hittade just hit, vilka fina kläder du syr! Jag funderar på att köpa en Elna 444, och blev väldigt nyfiken på fållguiden som du köpt. Vad är det egentligen?

    ReplyDelete