Saturday, August 6, 2011

Mei tai


Nu är "det hemliga projektet" klart! Det blev en mei tai! Det är en blandning mellan bärsjal och bärsele. Eftersom vi har ett barn som inte tycker om att åka vagn har vi provat de flesta bärdon. Vävd långsjal är absolut bekvämast, men tar en stund att ta på sig. Ergonomisk sele är jättebra, men inte riktigt lika bekvämt som sjal. Babybjörn, som alla har, är helt klart det mest obekväma, både för barn och bärare. Vår favoritsele är en Beco butterfly II, fantastiskt bekväm, och funkar toppen för att bära på ryggen också! Men nu skulle detta inte vara en reklamtext för ergonomiska bärselar, utan en presentation av min mei tai! Den är alltså som ett mellanting mellan sjal och sele. Superbekväm, och betydligt snabbare och lättare att knyta än en sjal. Den består av en fyrkantig (nåja) sittdel, jag har fodrat min med fleece. Sen har den utbredbara axelband som är lååånga, mina är knappt 2 meter, och så ett midjeband som också är fodrat med fleece i mitten för extra bekvämlighet. När man har den på sig ser det ut såhär:


Man kan även använda den på ryggen, men det har vi inte provat än. Om du vill veta mer om ergonomiska sätt att bära ditt barn, t ex i mei tai, kolla in sjalbarn.se.

Mönster:
Eget hopkok med mycket inspiration från Knyttet & K

Material:
Röd "Lenda" från IKEA
Mönstrad bomullsväv från Stoff och Stil
Fleece från en IKEA-filt

Plus:
Den är bekväm OCH snygg! Och jag lyckades på första försöket! Det blev inget "gör om gör rätt"-projekt, som jag hela tiden intalade mig att det nog skulle bli. Jippijippijippijippiiiii :-D

Minus:
Mja jag är inte något proffs på den här typen av sömnad, det blev lite sneda fållar, lite knöligt här och där, etc etc. Kan bli bättre!

2 comments:

  1. Jättesnygg! Jag har sett några på nätet och de ser verkligen bekväma ut. Din är ju såklart snyggast! Men nu tror jag att jag har tappat räkningen på hur många sätt Selma kan transporteras... :)

    ReplyDelete
  2. Vad fin!
    Jag surfar också runt för inspiration för att sy min första egna mei tai :)

    ReplyDelete