Sunday, May 7, 2017

Hej bloggen!

Att blogga har verkligen prioriterats bort de senaste åren (ja åren!!). Att börja jobba igen med två småbarn hemma gav inte mycket tid över till onödigheter, och till kategorin onödigheter förpassades bloggandet. Men inte sömnaden! Jag syr fortfarande nästan lika mycket. Trots att vi förutom att bli en tvåbarnsfamilj med två arbetande föräldrar dessutom har hunnit med att flytta till hus. Ett hus med ett alldeles eget syrum till mig!
Det saknas några hyllor på väggen, och egentligen skulle det vara bra med ett till skrivbord - ett till att sy, ett till att rita. Så lyxigt detta är! 

Och just det, syr gör jag alltså också säger jag. Här kommer de senaste alstren:


Det mesta är till stora S, som behöver en helt ny sommargarderob. Till lillasyster finns egentligen allt som behövs, men jag kan inte låta bli att sy lite nytt till henne också. Den översta t-shirten är till henne, resten till S.

Mönster:

T-shirts: Little lamb, Ottobre 4/2012, utställt nertill 2 cm/sida, alltså totalt 8 cm i omkrets. Stl 98 (beige med brun kant) och 122 (övriga).

Klänning: Hopkok mellan little lamb (raglanskärningen upptill) och Hoops t-shirt, Ottobre 3/2012 (för att få rätt bredd), och så en egenritat halvcirkelkjol. Stl 116 på ursprungsmönstren.

Material:

Jersey Dagdröm brun från Znok.
Jersey Iris visa från numera nedlagda Strömming.
Jersey Awakening flowers grön från Vintage in my heart.
Jersey Flamingo dusty mint och Tiger dusty pink från Elvelyckan design.

Hoppas nu att bloggandet kan fortsätta, det är så bra att kunna gå tillbaka och se vilket mönster man använt till ett visst plagg, och vilka ändringar man gjort. Handskrivna anteckningar utan bilder i en liten anteckningsbok är inte lika smidigt...

No comments:

Post a Comment