Friday, November 9, 2012

Första maskeraden

S förskola hade Halloweenfest förra fredagen. En läskig variant för de stora barnen och en lite snällare version för de små. Barnen fick klä ut sig till vad de ville, dock helst inget som kunde skrämma de små. Jag tog fasta på detta och sydde en lammkostym :-) Kvällen innan festen vägrade S prova något av plaggen. I kapprummet på förskolan var hon mer medgörlig och lät mig något motvilligt ta på både klänning och mössa, dock med läppen putande och ögonbrynen rynkade. Så efter en halv minut tog jag av henne mössan igen, och klänningen verkade hon acceptera. Lilla gulliga lammet, och så mjuk att klappa på!

Det ulliga tyget kommer från Panduro, och det gällde att ha dammsugaren i högsta hugg när man klippte i det för att inte bli galen av allt kliande ludd som flög omkring. Det var lite halkigt att sy i också, så mössan blev lite sned. Att sy på kantband på klänningen kändes helt uteslutet så jag sydde en infodring i brun velour istället. Det var första gången jag provade det och det gick klart över förväntan.

Material:
Snurrig fuskpäls från Panduro och brun velour från Stoff och Stil.

Mönster:
Jag tog mitt vanliga mössmönster och förstorade rejält, särskilt på bredden. Sen sydde jag en kanal längst ner och trädde i resår, så att S kan ha den när väl utklädningsintresset kommer (om det kommer). Den passar till och med på mig! Öronen hittade jag på under sömnadens gång. Jag fick bildgoogla lamm för inspiration och för att se var på huvudet de där öronen skulle sitta egentligen.
Klänningen är Meedom form 1.5 (A-formad klänning). Även här tog jag i med storleken, den är i Meedoms stl 92 = en ganska stor 98. Längst ner sydde jag en kanal och trädde i resår för att få mer lamm-formad kropp, och så sydde jag en infodring i velour upptill och en liten svans med samma form som öronen där bak.

No comments:

Post a Comment